PRZEPIS
(1 porcja)
-malutkie jajo (~41g)
-35g mąki gryczanej
-łyżeczka lnu mielonego
-2 łyżki puree z dyni Hokkaido
-zimna woda do konsystencji
-odrobina oleju do masy (~3g)
-cynamon, słodzik jeśli ktoś chce
Wszystko wymieszać i dodawać wody do konsystencji, sporo jej wychodzi, ale lałam na oko ;) Potem musiałam jeszcze dolać, bo len zagęszczał całość z czasem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 234kcal; 11,9b, 8,6t, 29w
kocham naleśniki! teraz planuję zrobić w wresji na słono - z fasolą czerwoną itp ;D
OdpowiedzUsuńJa się właśnie przymierzam od jakiegoś czasu do zrobienia domowej tortilli, tak mi się chce!
UsuńBiałko, białko! Ten przepis jest zdecydowanie dla mnie :D
OdpowiedzUsuńJa tu widze dynię :D
UsuńBardzo interesujące przepisy :)
OdpowiedzUsuń