PRZEPIS
-100g chudego twarogu
-30g mąki gryczanej
-łyżeczka lnu mielonego
-małe jajko (~38g)
-słodzidło
Wszystko zagnieść i odstawić na min. 30 minut do lodówki. Po tym czasie przełożyć masę n deskę, zrolować i kroić na małe kawałki. Zagotować wodę, wrzucić kluski i gotować przez minutę od momentu wypłynięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 284kcal; 35,3b, 5,5t, 23,8w
kiedys jadłam bardzo często :)
OdpowiedzUsuńa ten sos to...? :D
OdpowiedzUsuńJogurt wymieszany z puree z dyni :)
Usuńsos <3
UsuńAle pyszoty, my to jestesmy mega kluskowi, a tu wersja fit .. Ha! :D
OdpowiedzUsuńDobry zamiennik dla fanow kluskowej kuchni :)
OdpowiedzUsuńDobry zamiennik dla fanow kluskowej kuchni :)
OdpowiedzUsuńmoże wypróbuję, bo czasem brak pomysłu na obiad/kolacje.. :)
OdpowiedzUsuńhttp://provethem.blogspot.com/
Uwielbiam kluski, a w zdrowej wersji to już zupełnie idealne. :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :) Muszę wypróbować Twoją wersję z mąką gryczaną .
OdpowiedzUsuń